top of page
green and yellow light bokeh_edited.jpg

Nyheter

Här samlar vi alla Generation Mariannes senaste uppdateringar och nyheter om vad som händer i företaget.

Nya kontaktytor ska skapas mellan grannar

Uppdaterat: 7 feb. 2023

Generationsöverskridande umgänge, samverkan grannar emellan och utökat socialt nätverk. Det är målsättningen när Generation Marianne, tillsammans med HSB Skåne och HSB Living Lab, sammanför grannar i Lund.


Generation Marianne har fått i uppdrag att leda ett samverkansprojekt med HSB Skåne och HSB Living Lab i Arenastaden i Lund. Syftet är att skapa kontaktytor grannar emellan med målsättning att bryta ensamhet och ge förutsättningar för utökat socialt nätverk.


Att hitta vägar till ökad social gemenskap är något som alla tjänar på och kan bidra till ökat välmående. I projektet “Goda Grannar – social hållbarhet i flerbostadshus” kommer Generation Marianne att, tillsammans med HSB Skåne och HSB Living Lab, utforska hur man kan få igång social gemenskap i ett bostadsområde i Arenastaden i Lund, där de boende i hyresrätterna i Kvarteret Målet och bostadsrättsföreningen HSB Brf Nätet bjuds in att delta i projektet.


Genom en enkätundersökning med efterföljande workshop kommer de boende att kunna lämna önskemål på aktiviteter som sedan kan bilda de olika aktivitetsgrupperna.


Aktiviteterna anpassas därmed helt efter deltagarnas behov, kunskap och intressen.

- I området där vi nu startar upp bor det personer i en blandad ålder och vi hoppas att de kommer att se möjligheter med att lära känna sina grannar och utöka sin umgängeskrets även över generationsgränserna. Vi hoppas att projektet faller väl ut och ger lärdomar som går att applicera även i andra projekt och områden, säger Malin Bengtsson, kommunikationschef på HSB Skåne.


- Detta är ett otroligt viktigt avstamp i att få generationer att mötas och på så sätt skapa inkludering och gemenskap i samhället, något som på många ställen saknas idag, säger Suzanne Thorén, VD och medgrundare på Generation Marianne.


Uppstart med workshop för projektet kommer att vara 21 mars.


Nyfiken på att veta mer? Kontakta oss här eller kika in på HSB:s pressmeddelande.

Comments


bottom of page