top of page
green and yellow light bokeh_edited.jpg

Nyheter

Här samlar vi alla Generation Mariannes senaste uppdateringar och nyheter om vad som händer i företaget.

Inspirationsresa London maj 2022

Uppdaterat: 19 aug. 2022

I maj besökte Generation Marianne olika verksamhetsutövare inom Intergenerational Practice i London för att utbyta erfarenheter, få inspiration och idéer kring hur vi i Sverige och på Generation Marianne kan arbeta aktivt med att förena generationer på ett meningsfullt sätt. Vi träffade fantastiska Matter Architecture, The Cares Family, InCommon och Apples & Honey Nightingale.


Matter Architecture är en arkitektbyrå som gjort omfattande research kring hur man kan bygga integrerade verksamheter för att möjliggöra och underlätta givande möten över generationsgränser. Läs mer om deras intressanta research här.


The Cares Family arbetar med att hjälpa grannar, oavsett ålder, att hitta varandra, bygga gemenskap och vänskap mellan generationer. Allt började när grundare Alex knackade dörr i grannskapet för att samla röster till sin kandidatur och träffade 80-åriga Fred som inte varit utanför dörren på tre månader. Alex hjälpte Fred att ta sig till vallokalerna och återvände nästkommande dag för att hjälpa Fred att ta sig till frisören. De utvecklade en fantastisk vänskap och där någonstans växte idén med The Cares Family fram. Läs mer om denna historia här.


InCommon sammanför bland annat elever i grundskola med äldre på äldreboende och fokuserar på att mötena ska vara meningsfulla, lärande och skapa gemenskap över generationsgränserna. Genom sitt arbete arbetar de aktivt med att bryta social isolering hos såväl yngre som äldre. Läs mer om deras arbete här.


Hos Apples & Honey Nightingale - en integrerad förskola och äldreboende - träffas barnen och de boende regelbundet. I filmen är barnen på väg för att besöka de boende för en gemensam sång- och dansstund.Apples & Honey Nightingale öppnade 2017 och har dagliga aktiviteter mellan generationerna, vilka är en viktig del av läroplanen. Trots covid fortgick den integrerade verksamheten. Istället för att stoppa arbetet, tänkte de om och anpassade det med hänsyn tagen till smittorisk osv och kunde på så sätt fortsätta bryta ensamhet bland de äldre, samtidigt som barnen kunde bibehålla sina starka relationer med sin utökade familj.Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page