top of page
green and yellow light bokeh_edited.jpg

Nyheter

Här samlar vi alla Generation Mariannes senaste uppdateringar och nyheter om vad som händer i företaget.

Måltidens Gemenskapsvecka

Uppdaterat: 19 feb.

Är måltiden mer än bara mat? Ja säger vi! Den är ett sätt att umgås; med familj, vänner och bekanta. Var med och delta i vår kampanj i maj: Måltidens Gemenskapsvecka.


Sharing food

Att samlas kring måltider är ett sätt att mötas på. Där man tillsammans kan planera, tillaga och avnjuta mat och dryck. Det är också ett ypperligt tillfälle att få dela med sig av stort som smått i livet, kanske med en vän eller familjemedlem, eller varför inte en främling?


Forskningen visar bland annat att vi äter mer näringsrik mat när vi äter med andra, samtidigt som det bidrar till social stimulans. Och att barn som regelbundet äter måltider tillsammans med sin familj gynnas i sin språkutveckling och stärker barnens psykiska och fysiska hälsa.


Den 23:e maj varje år infaller "Måltidens Gemenskapsdag". Detta tycker vi borde vara ett givet firande i kalendern, varför vi valt att ta fram kampanjen "Måltidens Gemenskapsvecka" som går av stapeln under hela vecka 21 (22/5-28/5).


Syftet med kampanjen är att lyfta vikten av att äta mat tillsammans med andra och att våga se måltiden som ett sätt att lära känna såväl nya som gamla bekantskaper lite bättre och på så sätt skapa en bättre förståelse för varandra och få fler att känna gemenskap. För ju starkare gemenskap, desto bättre hälsa och välbefinnande hos individer som samhället i stort.


Önskar du få mer information om kampanjen eller vill veta mer om hur du deltar? Kontakta oss här.

Commentaires


bottom of page