Take a stand against war..png

Påskträff för ukrainare

I Ukraina, där flertalet i befolkningen utgörs av ortodoxt kristna, är påsken årets största religiösa högtid. Men med tanke på pågående rysk invasion och att många människor drivits på flykt, bland annat till Stockholm, uteblir denna familjefest för många. Därför anordnar vi en påskträff den 20 april i Folkets hus i Sundbyberg. Träffen arrangeras av Generation Marianne tillsammans med de ideella organisationerna Svenska med baby, Verdandi och Kaffe För Ukrainare.

 
 
Halvdagsseminarium (1).png

Välkommen på en halvdag i gemenskapens tecken

Vill du lära dig mer om generationsöverskridande arbete - Intergenerational Practice and Learning - få goda exempel på projekt, forskning, aktiviteter och arbetsmetoder som främjar större förståelse och respekt mellan generationer? Då är du välkommen på vårt halvdagsseminarium tillsammans med Generation Marianne, Seniorvärlden och White Arkitekter den 28:e april kl 08:30 -12:00!

 

Halvdagen vänder sig till fastighetsutvecklare, arkitektbyråer, fastighetsbolag, politiker och kommuner, samt verksamheter inom utbildning, äldreomsorg, arbetsmarknad och LSS.

Anmäl dig här.

Pink Blossom

Global Intergenerational Week

25/4 - 1/5 2022

Veckan syftar till att uppmärksamma politiker, företag och organisationer om det viktiga arbetet med intergenerational practice. Varje dag under veckan presenterar vi ett nytt spännande tema i våra digitala kanaler.

Ett stort projekt innebär att många rörliga delar ska övervakas, ofta av olika personer. F
 
Barns Race

Generation Marianne vill arbeta för barn och ungas hälsa

Barn och ungas hälsa är långt ifrån på topp. Enligt Generation Peps senaste undersökning, Pep-rapporten 2020, är det endast 2 av 10 svenska barn och ungdomar som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet per dag. Aldrig tidigare har det varit så viktigt att engagera sig för att främja rörelseglädje och hälsosamma kostvanor som nu. Generation Marianne blir nu en del av Generation Peps folkrörelse för att inspirera fler barn och unga till en hälsosam livsstil. 

Vi bidrar genom att verksamheter där vi förenar yngre och äldre generationer tillsammans ska delta i events och använda Generation Peps verktyg för en hållbar livsstil.

Att såväl barn, unga och äldre rör på sig och äter hälsosamt är en otroligt viktig del i att må bra både fysiskt och psykiskt. Tillsammans med Generation Pep kan vi verkligen göra skillnad!

Suzanne Thorén, VD, Generation Marianne

Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som funnits sedan år 2016. Tillsammans med bland andra Karolinska Institutet, Folkhälsomyndigheten och 400 andra företag, organisationer och myndigheter arbetar Generation Pep för att skapa en folkrörelse för barn och ungas hälsa.

 

-Det är jättekul att Generation Marianne väljer att vara med i vår folkrörelse för barn och ungas hälsa. Vi vet att detta är en utmaning som inte en ensam aktör kan lösa utan hela samhället måste kraftsamla, ju fler vi blir desto bättre kan vi jobba för våra barn och unga, det är bara tillsammans som vi kan få Sverige att må bättre, säger Carolina Klüft verksamhetschef för Generation Pep.


Om Generation Pep:
Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som tillsammans med aktörer från hela samhället vill driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Läs mer på www.generationpep.se

 

Generation Marianne är Sveriges ledande representanter i en global kampanj som uppmärksammar intergenerational practice.

Global IG week.jpg

Kampanjen är till för att inspirera individer, grupper, organisationer, myndigheter och politiker att omfamna intergenerational practice, som syftar till att förena personer i alla åldrar, speciellt yngre och äldre generationer.

Vi kommer att lyfta goda exempel, idéer och möjligheter där olika åldersgrupper kan mötas och knyta vänskapsband. Det skapar förutsättningar för att planera för en gemensam framtid och utveckla nya vägar till att förena och vara kreativa i hur vi kan använda ytor, platser och resurser som generationerna har att erbjuda varandra.

Efter pandemin är det viktigare än någonsin att vi utvecklar och hyllar relationer mellan generationer för att återuppbygga vårt samhälle, bryta isolering och ensamhet, förbättra hälsa och välbefinnande, hjälpa unga att komma ikapp med sin inlärning och minska ålderism.

Nyfiken på att veta mer, delta under veckan, eller vara med och sponsra, hör av er till oss!

Global Intergenerational Week